« Terug naar het aanbod

Ergens in de sneeuw

Prentenboek

4 t/m 7 jaar

Auteur: Linde Faas

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047713692
Aantal pagina's: 32 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2022

Omschrijving

Het is bijna Kerstmis. Overal in de stad zijn mensen in kerststemming, het licht en de warmte stralen je van achter de ramen toe. Behalve in één huis: het huis van Sofie. Haar vader is veel te druk om het huis te versieren en een kerstboom op te zetten.

Als Sofie door de stad dwaalt, steekt er een sneeuwstorm op. En midden in die witte wereld doemt opeens een gedaante op: een eland, die het meisje meeneemt naar het winterbos. Daar staat, tussen alle grote bomen, een kleine dennenboom, als een kerstboom zonder versiering.

Ineens krijgt Sofie een geweldig idee. Samen met de eland gaat ze op zoek naar de mooiste schatten uit het bos om de boom mee te versieren. Steeds meer bosdieren helpen mee. Besjes, takjes, dennenappels, blaadjes, zelfs ijspegels vormen de mooiste kerstversiering die je je kunt bedenken! Nu ontbreekt alleen nog haar vader…

 

Oordeel

We kunnen vrij kort zijn. Linde Faas heeft met Ergens in de sneeuw een prachtig prentenboek gemaakt dat perfect is om voor te lezen tijdens koude winterdagen. Haar illustraties zijn betoverend en het kerstverhaal is hartverwarmend.

 

Leeftijdsadvies

Lees dit kerstverhaal voor aan kinderen van vier jaar en ouder.


Kijk voor een leesfragment en lessuggesties op www.lemniscaat.nl

Thema’s

Het is kerst!