« Terug naar het aanbod

Encanto

Film

Vanaf 6 jaar

Let op: Engelstalig

Producent: Disney

Kijkwijzer: 6

Duur: 1 uur en 39 minuten

Omschrijving

Encanto vertelt het verhaal van de buitengewone familie Madrigal. In een levendig dorp, diep verscholen in de bergen van Colombia, woont de familie Madrigal in een magisch huis. Het huis staat op een wonderbaarlijke, betoverde plek – een encanto genaamd. Dankzij de magie van de encanto heeft elk kind van de familie een unieke gave, uiteenlopend van spierkracht tot geneeskracht. Alleen Mirabel lijkt niet over een gave te beschikken. 

Als Mirabel ontdekt dat de magie die de Encanto omringt in gevaar is, beseft ze dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar buitengewone familie is. 

 
Oordeel

Encanto is een echte Disneyfilm vol kleur, muziek en emoties waar je in wordt gezogen. Het is een hartverwarmend verhaal over erbij willen horen, maar ook speciaal willen zijn. Over familie en onderliggende relaties. Voor kinderen is het vooral een magisch en een spannend avontuur vol grappige situaties. Als kijker haal je eruit wat erin zit voor jou. De fantasierijke verhaallijn en daarbij de herkenbaarheid van de personages zal iedereen aanspreken.

Het verhaal is prachtig geanimeerd, grappig en op de juiste momenten ook een beetje spannend. Vooral voor jonge kinderen kan het soms een beetje te spannend zijn, omdat zij zich teveel inleven in de bange mensen in de film.

De liedjes zijn enorm aanstekelijk, dus wees niet verbaasd als de liedjes in je oren blijven hangen. Je kunt ze beluisteren op Spotify.

 
Leeftijdsadvies

Kijkwijzer geeft aan dat de film niet geschikt is voor kinderen onder de zes jaar. Dit heeft vooral te maken met angstaanjagende geluiden en muziek, bedoeld om de kijker te laten griezelen. Hoewel de griezelige scènes niet heel intens zijn, kunnen jongere kinderen hier wel bang door worden. Het feit dat het een animatie is helpt wel om er iets meer afstand van te nemen. Jonge kinderen kunnen wellicht ook teveel meeleven met de bange mensen in de film. Kinderen vanaf een jaar of zeven à 8 kunnen zich verplaatsen in de situatie van anderen en kunnen zich herkennen in de behoefte van Madrigal om erbij te horen. 

 
Goed om te weten

De film is thuis te bekijken via DisneyPlus. Er is een Engelstalige (met ondertiteling) en een Nederlandstalige versie. 


Bekijk de trailer op YouTube

Thema’s