« Terug naar het aanbod

Elandeiland

Boek

7 t/m 11 jaar

Auteur: Alex Milway

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047713432
Aantal pagina's: 176
Jaar van uitgave: 2021

Omschrijving

Rosa komt naar Elandeiland om bij haar oma te gaan wonen. Dat is nogal een verandering, want Rosa komt uit de stad. Oma Nan leeft in de wildernis van het eiland in een houten hut. Daar, midden in de natuur, staan haar heel wat verrassingen te wachten. Oma Nan is geen doorsnee-oma en Elandeiland is een plek die alle dromen overtreft. Voor Rosa het weet peddelt ze over wild stromende rivieren en raakt ze bevriend met allerlei dieren… maar dan komen er onverwachte bezoekers op het eiland die nogal wat opschuddingen veroorzaken.

Oordeel

Elandeiland is gemaakt door Alex Milway. Hij schreef niet alleen het verhaal, naar verzorgde ook de illustraties. Elandeiland is het eerste deel van een reeks van vier avonturen van Rosa en haar dierenvrienden. Het is een verhaal over de wildernis en leven in een wereld vol grote en kleine dieren. Net als in zijn boek Hotel Flamingo laat Alex Milway de mensenwereld en de dierenwereld naadloos in elkaar overlopen. Kijk dus niet gek op als Rosa en oma Nan met Albert de Eland praten. Een verhaal vol fantasie dus, maar – zo is te lezen – eigenlijk neemt Alex je mee in zijn jeugdherinneringen! Laat je meevoeren in zijn verhaal. Wij zijn benieuwd naar deel 2!

Leeftijdsadvies

Elandeiland zal kinderen van zeven jaar à acht jaar zeker aanspreken. Het fantasierijke verhaal sluit nog mooi aan bij de fantasie die zij kunnen hebben. Tegelijkertijd is het taalgebruik zo dat zij het boek zelf goed kunnen lezen.