« Terug naar het aanbod

Elandeiland: de boswolven

Boek

7 t/m 10 jaar

Auteur: Alex Milway

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047713463
Aantal pagina's: 167
Jaar van uitgave: 2022

 

Omschrijving

Op Elandeiland is het leven nooit saai. Er is altijd wel iets wat gedaan moet worden. In dit tweede deel deel van de serie Elandeiland zijn Rosa en oma Nan druk bezig om een extra kamer aan hun hut te bouwen tot het plots enorm begint te stormen. Allerlei dieren komen bij hen schuilen, waaronder een onverwachte bezoeker: een wolvenwelpje. Het wolvenwelpje lijkt helemaal niet op de enge wolven waarover Rosa had gehoord. Zou het bij die roedel horen? Rosa en Nan gaan op weg, het bos in, om dat uit te zoeken…

Oordeel

Elandeiland – De boswolven is het tweede boek van Alex Milway over Elandeiland. In het eerste deel maakten we al kennis met Rosa. In het tweede deel pakken we de draad makkelijk weer op. Het eiland is een plek waar plaats is voor iedereen en waar je je nooit verveelt. Of het nou mooi weer is of het regent dat het giet, er moet altijd van alles gebeuren. Nooit saai dus en dat geldt ook voor het verhaal. Ook in dit deel loopt de mensenwereld en de dierenwereld naadloos in elkaar over. Kijk dus niet gek op als je een buffel met een trui rond ziet lopen. De letters zijn vrij groot en daardoor ideaal voor kinderen die net een jaar kunnen lezen. Een heerlijk boek ook om voor te lezen, thuis of in de klas. Benieuwd wat je ermee kunt doen in de klas? Kijk op de website van Lemniscaat voor suggesties.

 

Leeftijdsadvies

Elandeiland – De boswolven zal kinderen van zeven jaar á acht jaar zeker aanspreken. Het fantasierijke verhaal sluit nog mooi aan bij de fantasie die zij kunnen hebben. Tegelijkertijd is het taalgebruik zo dat kinderen van ca. 8 jaar het boek zelf goed kunnen lezen.


Bekijk hier een leesfragment