« Terug naar het aanbod

Easy Stop Motion Studio

App

6 t/m 11 jaar

Let op: dit item is betaald

Producent: Edoki Academy

Platform: iPad, iPhone

Omschrijving

In Easy Stop Motion Studio leren kinderen zelf animeren. Door middel van allerhande vormen, kleuren en sjablonen creëer je je eigen film. De app start met een instructie hoe je te werk kunt gaan. Beeld voor beeld maak en bewerk je je eigen film. Bewegende vierkantjes bijvoorbeeld die achter een cirkel springen of een griezelig monster dat ballen in de lucht houdt. De gebruiker bepaalt het niveau. Ook qua geluid zijn er diverse mogelijkheden. Van zelf pianomuziekjes maken tot geluiden inspreken. Sjablonen en voorbeelden inspireren als je het zelf even niet weet. De projecten worden opgeslagen in de bibliotheek en kunnen worden gedeeld.

Oordeel

Wat een creatieve en leerzame app voor kinderen. Vanuit een beginnersniveau leren kinderen stap voor stap animeren. Opgebouwd uit elementaire vormen die gecombineerd steeds een nieuwe creatie maken. Elke keer krijgt de gebruiker een instructie mee: kopiëren, verkleinen of vergroten. Zo bouw je langzaam vaardigheden open wordt de leergierigheid geprikkeld. Jammer is wel dat deze versie alleen kerst-/winterachtergrondjes bevat. Een beetje bevreemdend als je er in de zomer mee aan de slag gaat. Buiten dat is Easy Stop Motion Studio een echte aanrader voor creatieve kinderen. Het is verbluffend hoe snel ze het animeren dankzij de heldere, visuele instructies oppakken.

Leeftijdsadvies

Easy Stop Motion Studio is een creatieve app voor kinderen van 6 tot 8 jaar, maar kinderen van 10 jaar of ouder zullen hier ook nog veel plezier aan beleven.


Thema’s