« Terug naar het aanbod

Dummie de mummie

Film

Vanaf 8 jaar

Producent: Dutch FilmWorks

Kijkwijzer: 6

Duur: 90 minuten

Omschrijving

Goos woont samen met zijn vader op het Nederlandse platteland. Na een stevige onweersbui vindt hij een mummie bij zijn huis. Hij noemt hem Dummie. Het is een nogal bijzondere vondst, want.. Dummie de Mummie is de zoon van de Egyptische farao en al 4000 jaar dood. Vader en Goos besluiten Dummie thuis te houden, maar niemand mag dat weten! Dummie gaat wel met Goos mee naar school. Daar zeggen ze dat Dummie het neefje van Goos is en hij in verband gewikkeld zit omdat hij verbrand is. Dummie vindt het heel leuk op school en Goos wordt beste vrienden met hem. Maar dan raakt Dummie zijn scarabee kwijt. Zonder dit Egyptische medaillon kan hij niet leven. Goos besluit Dummie te redden. Hij wil niet dat Dummie hem verlaat, net als zijn moeder heeft gedaan toen hij drie was. Hij gaat op zoek naar de scarabee!

Oordeel

Dummie de Mummie is een vrolijke film uit 2014 over vriendschap, leven en dood en het oplossen van problemen naar de serie boeken over Dummie de Mummie van Tosca Menten. Er wordt vlot gesproken en af en toe komen er moeilijke woorden in voor als ‘scarabee’ en ‘tolerant’. Deze worden niet uitgelegd, maar aan de hand van de beelden kan de kijker snappen wat er wordt bedoeld. Er zijn veel dialogen met veel tekst. Dummie praat in makkelijk (maar niet perfect) Nederlands, omdat hij in het verhaal Nederlands leert.

Benieuwd naar de andere avonturen van Goos en Dummie de Mummie? Lees de boeken van Tosca Menten.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar. Vanaf deze leeftijd raken kinderen geïnteresseerd in geschiedenis. Deze film verwijst naar het oude Egypte. Daarnaast kunnen kinderen van deze leeftijd diepe vriendschappen en relaties begrijpen. Goos en Dummie bouwen een goede vriendschap op en de film gaat ook over de familierelaties tussen Goos, zijn vader en overleden moeder. Bovendien zijn er veel dialogen met veel tekst en komen in de film enkele moeilijke woorden voor die kinderen jonger dan 8 niet zullen begrijpen.

De film is o.a. te zien op Netflix en Pathé Thuis.


Bekijk de trailer

Thema’s