« Terug naar het aanbod

Duizend-en-één paarse djellaba’s

Prentenboek

4 t/m 6 jaar

Auteur: Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani

Uitgever: Gottmer
ISBN nummer: 9789025773199
Aantal pagina's: 32
Jaar van uitgave: 2020 (2e druk in 2021)
Illustrator: Annelies Vandenbosch

Omschrijving

Esmaa vertrekt met haar vader, moeder, zusje en broertjes naar familie in Marokko om daar de hele zomervakantie door te brengen. Pindakaas en chocopasta gaan mee heen, saffraan en oranjebloesemolie gaan mee terug.

Esmaa is dol op de markt in Marrakech. Er is zoveel te zien. Op de markt zijn aapjes, slangenbezweerders en acrobaten. Maar, het is er ook erg druk. Zo druk dat Esmaa haar mama kwijt raakt. Help! Gelukkig krijgt ze van alle kanten hulp.

Oordeel

Dit prentenboek maakt terecht deel uit van de Prentenboek TopTien van 2022. Wat een prachtig boek over familie en familiebezoek in het buitenland. Het waren de vele zomers die Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani bij familie in het buitenland doorbrachten die hen inspireerden toto het maken van dit prentenboek. Herkenbaar voor kinderen met familie in het buitenland, maar vanwege het universele probleem (je moeder kwijt zijn), minstens zo mooi en herkenbaar voor alle kinderen. Annelies Vandenbosch bracht het verhaal helemaal tot leven met haar illustraties. Je kijkt je ogen uit.

Leeftijdsadvies

Lees het prentenboek voor aan kleuters. Zij zullen zich goed kunnen vereenzelvigen met Esmaa. Zeker als je ook familie in het buitenland hebt wonen.