« Terug naar het aanbod

Dropje

TV-programma

3 t/m 6 jaar

Maker: Meikeminne Clinckspoor en Maarten van Voornveld

Kijkwijzer: AL

Duur: ca. 7 minuten

Omschrijving

Dropje is een Nederlandse serie die gaat over de pop Dropje, die in de Alleswinkel woont, een winkel waar je, de naam zegt het al, álles kunt vinden wat je maar kunt bedenken. Dropje is erg nieuwsgierig en slim en beleeft elke keer bijzondere avonturen met de kinderen die in de winkel langskomen. Wat doe je bijvoorbeeld als je eigenlijk naar zee zou gaan, maar het regent? Dropje bedenkt altijd een oplossing die misschien onlogisch, maar zeker ook grappig en bijzonder is. 

Dropje neemt je mee in de fantasiewereld van jonge kinderen, waarin kleine alledaagse gebeurtenissen tot grote avonturen worden uitgewerkt. Alles in de winkel, de kostuums en ook de koopwaar is uitgevoerd in een sfeer die doet terugdenken aan de tijd van trekdrop, zouthout en fournituren. Dropje zelf komt op een bijzondere manier tot leven: de pop wordt bediend door drie poppenspelers, die in de nabewerking digitaal zijn weggegumd; een waar monnikenwerk.

Oordeel

De serie Dropje is speciaal op jonge kinderen gericht; een aflevering duurt slechts 7 minuten. Toch wordt in elke aflevering een compleet verhaal neergezet met een duidelijk begin, midden en einde. De verhalen zijn uit het dagelijks leven gegrepen en dus erg herkenbaar. Knap is ook hoe dicht de serie blijft bij de fantasie van kleuters, waarmee ook volwassenen een uniek inkijkje krijgen in de belevingswereld van een drie- en vierjarige. Verder wordt er in de serie bijna niet gesproken, maar is toch alles te begrijpen. Daarom is de serie ook voor oudste peuters, kleuters en families die geen Nederlands spreken een aanrader. Dropje heeft alles in zich om een populaire kindervriend te worden.  

Leeftijdsadvies

De serie is vooral gericht op oudste peuters en kleuters (3 – 5 jaar).

Goed om te weten

Je kunt Dropje ook bekijken met audiodescriptie via de app Earcatch. Lees hier hoe het werkt.


Bekijk de afleveringen van Dropje op Zappelin.nl

Thema’s

Diverse thema's