« Terug naar het aanbod

Drakenstorm – Het duistere doolhof

Boek

Vanaf 8 jaar

Auteur: Alastair Chisholm

Uitgever: Uitgeverij Leopold
ISBN nummer: 9789025884628
Aantal pagina's: 82
Jaar van uitgave: 2023
Illustrator: Daniëlle Futselaar

Omschrijving

Ellis en zijn geheime draak Padvinder doen mee aan de Doolhovenwedstrijd. Ellis weet het zeker: hij gaat winnen! Maar in het doolhof gebeurt er iets vreemds. Muren verschuiven, gangen draaien en wie is dat meisjes in die grijze mantel? Kunnen Ellis en zijn draak ontsnappen?

Oordeel

De verboden grot is het derde deel van de boekenserie Drakenstorm. Het is geschreven door Alastair Chisholm met tekeningen van Daniëlle Futselaar. Drakenstorm is een spannende serie voor jongens én meisjes over geheimzinnige draken die je niet zomaar kunt zien. In het eerste deel (De drakenleerling) maakten we al kennis met Tom, een jongen die iets heel bijzonders kan. Tom kan namelijk draken zien. Om een echte drakenziener te worden moet hij alles achterlaten wat hem vertrouwd is…. een spannend avontuur dat naar meer smaakte. Met de komst van het tweede deel werd de honger al even gestild. We maakten kennis met Cara en haar draak. In het derde deel lezen we over Ellis en zijn draak Padvinder. Het duistere doolhof is los al makkelijk te lezen, maar heb je de eerste twee delen gelezen, dan kom je meteen in de fantasievolle wereld van Drakenstorm terecht. Een aanrader dus (opnieuw) voor jonge fans van boeken als De Grijze jager en andere fantasy verhalen.

Leeftijdsadvies

Drakenstorm is bij uitstek geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Het is toegankelijk geschreven, in een iets groter lettertype. Het wordt ondersteund door zwart wit tekeningen.

Tip: weten of je zelf ook een drakenziener bent? Doe de test!


Kijk voor meer informatie over de boekenserie op kinderboeken.nl

Thema’s

Diverse thema's