« Terug naar het aanbod

Dr. Panda Restaurant

App

4 t/m 8 jaar

Let op: Engelstalig

Producent: TribePlay

Platform: Android, iPad, iPhone

Omschrijving

Dr. Panda krijgt twee dierenvriendjes te eten in zijn restaurant en gaat voor ze koken. Via een denkballon geven de vriendjes aan wat ze willen eten, zodat Panda het eten kan bereiden. Door te tappen en te slepen maak je het eten klaar. Je kiest de juiste ingrediënten (gekozen door de vriendjes) en snijdt en kookt ze. Zodra het ingrediënt gaar is verschijnen er sterren en kun je het volgende ingrediënt toevoegen. Ook kun je het eten op smaak brengen met verschillende kruiden. Als de maaltijd bereid is dient Panda het eten op. Zijn vriendjes laten het zich smaken, en laten na afloop een boer om hun goedkeuring te geven. Maar als het gerecht niet naar hun zin is weigeren ze het op te eten.

oordeel

Dr. Panda’s Restaurant is leuk en leerzaam tegelijk. Kinderen zullen er veel plezier aan beleven en zich vermaken met het bereiden van het eten. Vooral wanneer ze ingrediënten en handelingen herkennen is het erg leuk om dit nu zelf klaar te maken. Elke keer als je het spel opnieuw opstart verschijnen er nieuwe vriendjes en nieuwe gerechten. Hierdoor kook je steeds een andere maaltijd. Het spel wordt ondersteund door sfeergeluiden (de zee rondom het restaurant, kokend water, snijdende messen) die uitgeschakeld kunnen worden. Er is geen uitleg of auditieve ondersteuning. Via een speciaal oudermenu kunnen geluiden worden uitgeschakeld en kan worden gekozen voor enkel vegetarische gerechten.

Leeftijdsadvies

Dr. Panda’s Restaurant is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij zullen in staat zijn de door de dierenvriendjes gewenste ingrediënten te herkennen en te bereiden. Wel kan het zijn dat ze in het begin de hulp van een ouder nodig hebben omdat niet altijd even duidelijk is wat van ze wordt verwacht. Ook zullen kinderen vanaf 4 jaar de ingrediënten herkennen en weten hoe deze worden bereid. Hierdoor leren ze spelenderwijs over eten.

Beschikbaar in: de Appstore en Google Play (Android) 


Thema’s