« Terug naar het aanbod

Dr. Panda Brandweer

App

3 t/m 6 jaar

Let op: Engelstalig

Auteur: Dr. Panda Ltd

Platform: Android, iPad, iPhone

Omschrijving

Samen met Dr. Panda en zijn vrienden de aap en de olifant spring je in de brandweerwagen en probeer je branden te blussen en dieren te redden. Een leuke app voor kinderen die gek zijn op de brandweer.

Je begint de app in de kazerne. De bedoeling is dat je de bel luidt, zodat Dr. Panda en zijn collega’s zich klaarmaken voor vertrek. Jij kleedt ze vervolgens aan, ze springen in de auto en de auto rijdt naar de bestemming. Daar aangekomen help je de andere dieren te redden en de brand te blussen. Aap en Olifant geven in duidelijke gebarentaal aan wat ze nodig hebben. Is er een blokkade? Dan verschijnt er een bijl, die sleep je naar Aap. Olifant geeft aan wanneer je naar de volgende verdieping kan gaan. Tussendoor kan je de brandjes helpen te blussen.

Oordeel

Dr. Panda Brandweer is een simpele app en eenvoudig in gebruik voor jonge kinderen. Alles wijst voor zich. Zo rijdt de bus vanzelf naar de goede plek en er verschijnt vanzelf het voorwerp in beeld dat je moet geven. Wel moet je als speler de link kunnen leggen tussen het voorwerp dat verschijnt en de actie die jij moet doen. De app is daarom geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het blussen van de brand en de dieren redden kan eigenlijk niet fout gaan. Als je lang wacht dan brandt de boel verder af, maar dat gaat erg langzaam of gebeurt zelfs helemaal niet. Dat je niet onder tijdsdruk staat is voor jonge kinderen fijn. Het ontbreken van levels maakt dat deze app vooral jonge kleuters zal aanspreken.

Het mooie aan de app is vooral de ruimte die kinderen krijgen om zelf te spelen en te ontdekken. Kijk vooral mee en praat over wat jullie zien: waar zijn jullie nu? Wat zie je allemaal? Ojee, een brand! Wat kun je hieraan doen?

Help je kind de eerste paar keren de mogelijkheden te ontdekken en praat over wat er allemaal te zien is. In het vergrendelde oudermenu kun je zelf de geluidsinstellingen aanpassen.

Leeftijdsadvies

Deze app is vooral erg leuk voor kinderen van 3-6 jaar.


Thema’s