« Terug naar het aanbod

DNA Play

App

4 t/m 7 jaar

Producent: Avokiddo LTD

Platform: iPad, iPhone

Omschrijving

Maak je eigen ongelooflijke monsters en transformeer ze real-time met DNA Play!

Oordeel

DNA Play is een vrolijke en kleurrijke app voor kleuters en kinderen tot ca. 8 jaar. De naam doet anders vermoeden, maar bij deze app geen feitelijke kennis over DNA. Het heeft dus geen hoog ‘kennis’ gehalte. Wat de app wel biedt? Het biedt vooral ruimte voor creativiteit en speelsheid. Kinderen kunnen zelf de gekste creaties en monsters maken en met de grappige korte filmpjes tussendoor zullen ze zich prima weten te vermaken.

Bij deze app zijn er geen levels. Er zijn ook geen punten te verdienen of stickers te verkrijgen. Het spel biedt kleuters de ruimte om zelf te puzzelen en te creëren. Laat kinderen dus zeker hun eigen plan trekken met de app. Vindt een kind het moeilijk en weet hij of zij even niet hoe te beginnen? Speel dan eerst samen het spel en laat zien wat er mogelijk is. Sommige kinderen zullen een steuntje in de rug nodig hebben, andere kijken liever even af wat jij ermee doet. Allemaal prima!

Klaar met monsters maken? Dan valt er nog genoeg te spelen en ontdekken. Je kunt je monsters voeren, met ze spelen of ontdekken waardoor ze gaan lachen, of huilen.

Leeftijdsadvies

DNA Play is vooral leuk voor kinderen vanaf ca. 4 – 8 jaar. Bij kleuters zal wellicht wat meer begeleiding nodig zijn. De focus bij kleuters zal misschien vooral liggen op het zelf maken van monsters. Hoe ouder het kind hoe meer de focus zich wellicht richt op het experimenteren.

Goed om te weten

De app bevat geen in app aankopen of advertenties. Ook wordt er geen persoonlijke data opgeslagen, verzameld of gedeeld met derden. De sectie voor ouders bevat basisinfo over DNA, een geïllustreerde inleiding, interactietips en spelideeën.


Meer informatie en video

Thema’s