« Terug naar het aanbod

De wereld van Nijntje (app)

App

2 t/m 5 jaar

Maker: StoryToys Entertainment Limited

Platform: Android, iPad

Beschrijving

In de wereld van Nijntje kunnen peuters samen met het bekende konijntje spelen: wakker maken, aankleden, de moestuin in of een taart bakken. Het kan allemaal in de wereld van Nijntje. Elke dag zit vol verrassingen! De app is gebaseerd op de bekende prentenboeken van Dick Bruna en de tv-serie.

Oordeel

De Nijntje-app is beschikbaar in het Nederlands en Engels en is gericht op peuters en kleuters. De kinderen worden begeleid door een enthousiaste maar rustige vertelstem. Deze stem begeleidt de kijker en geeft aanwijzingen. Ook moedigt de stem het kind aan door bijvoorbeeld te zeggen ‘Dat doe je goed!’.

Door middel van slepen of aantikken kunnen kinderen nijntje wakker maken, aankleden, een boek laten lezen, tuinieren etc. De app bevat ook allerlei kleine spelletjes zoals tekenen of kleuren. Alle opties in deze app worden zowel tekstueel als met duidelijke symbolen weergegeven. Een gebruiker hoeft daarom niet te kunnen lezen.

De herkenbaarheid zal voor peuters en kleuters groot zijn. Het gaat immers om alledaagse handelingen. Maak daar gebruik van en maak een koppeling tussen spelen in de app en in het echte leven. Is Nijntje aan het lezen? Pak dan daarna zelf ook een boek en ga dat boek samen lezen. Heeft Nijntje een taart gebakken? Ga dan samen ook een echte taart bakken. Maar het kan natuurlijk ook andersom.

Tip

Er is een gratis variant van deze app beschikbaar in de Appstore (iPad) en Playstore (Android). De mogelijkheden zijn dan wel erg beperkt. Je ziet veel aantrekkelijke pakketjes liggen waar je als peuter of kleuter niets mee kan. Dat kan frustreren. Aanschaf van de app is prijzig (5,99 euro), maar raadzaam.

Leeftijdsadvies

Vanwege de begeleidende, rustige vertelstem en de simpele handelingen is deze app al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.


Thema’s

Kijk hoe ik groei!