« Terug naar het aanbod

De Voorleeshoek

Website

1 t/m 8 jaar

Producent: De Voorleesboek

Omschrijving

De Voorleeshoek is een website voor kinderen van 0 – 10 jaar met wekelijks nieuwe voorleesverhalen verdeeld over drie groepen: 0 – 4, 4 – 7 en 7 – 10 jaar. De verhalen worden voorgelezen, waarbij de prenten worden getoond in combinatie met muziek. Je kunt een abonnement afsluiten voor € 3,99 per maand. Daarmee heb je toegang tot alle voorleesfilmpjes op de site. Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je via je lidmaatschap van de bieb gratis inloggen bij De Voorleeshoek. 

Oordeel

De Voorleeshoek vinden wij echt één grote waardevolle schatkist. De website bevat een enorm scala aan (prenten-)boeken en die staan allemaal online tot je beschikking. Het is prettig dat de collectie is opgedeeld in drie leeftijdsgroepen. Ook de mogelijkheid om te zoeken op thema maakt de website overzichtelijk.

De website kan het live voorlezen door ouders, verzorgers en professionals natuurlijk niet vervangen, maar het kijken naar De Voorleeshoek is wel een mooie manier om een verhaal herhaald te horen voorlezen. En herhaling is goed voor de woordenschat. De muziek is goed uitgekozen en ondersteunt de verhalen. 

Het kijken naar de voorgelezen verhalen van De Voorleeshoek zorgt zeker voor extra leesplezier. Onze tip? Haal het (prenten-)boek in huis en zorg dat het voor het grijpen ligt voor de kinderen zodat ze er zelf ook in gaan bladeren en lezen. Of pak het er zelf nog eens bij om samen met je kind te bekijken en voor te lezen. 

Leeftijdsadvies

De collectie verhalen in de Voorleeshoek is vooral geschikt voor kinderen vanaf circa 1,5 á 2 jaar tot een jaar of 8. Voor kinderen jonger dan anderhalf zijn de verhalen net iets te hoog gegrepen en is het beter om zelf een boekje voor te lezen. Voor de oudere kinderen zullen de boeken niet altijd aanspreken.  


Direct naar De Voorleeshoek

Thema’s