« Terug naar het aanbod

De tuin van Nijntje

App

2 t/m 5 jaar

Let op: dit item is betaald

Producent: Sanoma Media

Platform: iPad

Omschrijving

De tuin van Nijntje is de allereerste Nijntje-app wereldwijd. De app is gebaseerd op Dick Bruna’s boekje De tuin van Nijntje en nu omgezet in een interactief avontuur voor de iPad. Een vertelstem verwelkomt de app gebruiker en vraagt wat je wilt doen. Als je kiest voor het boek kom je in het interactieve verhaal over de tuin van Nijntje. Je kunt Nijntje en vader helpen met het omspitten van de tuin, het gladharken van de grond, peentjeszaad zaaien en de zaadjes water geven. In deze app kun je het interactieve verhaal ook met je eigen stem inspreken of je kunt dat je vader, moeder, oma of opa laten doen. In het laatste onderdeel kun je Nijntje spelletjes spelen: peentjes tellen, schaduwspel of maak je eigen tuin.

De Nijntje-app is beschikbaar in het Nederlands en Engels en is gericht op peuters en kleuters. Het interactieve element in het verhaal werkt gemakkelijk. Door middel van slepen of aantikken kunnen kinderen helpen harken, zaaien of water geven. Ook voor de spelletjes geldt dat er een eenvoudige bediening is door slepen is. De app wordt daarbij auditief ondersteund door een vertelstem. Deze stem begeleidt de kijker en geeft aanwijzingen als er geen handeling plaatsvindt. Ook moedigt zij het kind aan door bijvoorbeeld te zeggen ‘Dat doe je goed!’. Alle opties in deze app worden zowel tekstueel als met duidelijke symbolen weergegeven. Een gebruiker hoeft daarom niet te kunnen lezen.

Oordeel

Vanwege de begeleidende, rustige vertelstem en de simpele handelingen is deze app al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het interactieve voorleesverhaal is alleen al leuk om naar te kijken. Oudere kinderen kunnen in het onderdeel ‘peentjes tellen’ kennismaken met getallen en tellen of in het onderdeel ‘schaduwspel’ met vormen. Doordat alles met symbolen is aangegeven zal de app ook gemakkelijk in gebruik zijn voor deze jonge kinderen.

Leeftijdsadvies

De app is geschikt voor kinderen van 2 tot ongeveer 5 jaar.


Thema’s