« Terug naar het aanbod

De tuin van mijn Baba

Prentenboek

5 t/m 8 jaar

Auteur: Jordan Scott

Uitgever: Uitgeverij Querido
ISBN nummer: 9789045129075
Aantal pagina's: 42 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2023
Illustrator: Sydney Smith

 

Omschrijving

‘Mijn Baba woont in een klein houten huisje naast de snelweg. Elke ochtend rijdt mijn vader me naar haar toe’.

Een jongen brengt veel tijd door bij zijn Baba (oma) in de tuin. Samen verzorgen ze de moestuin, en als het regent zoeken ze wormen die de tuinaarde gezond houden. Als zijn Baba ziek wordt moet ze haar huis en tuin achterlaten. Ze komt bij haar familie wonen waar haar kleinzoon met evenveel liefde voor haar zorgt. Hij kweekt tomatenplantjes voor haar op de vensterbank. En als het regent zoekt hij regenwormen voor de aarde, zoals zijn Baba hem geleerd heeft.

 

Oordeel

Jordan Scott en Sydney Smith maakten met De tuin van mijn Baba een ontroerend prentenboek. Edward van de Vendel zorgde voor de vertaling waardoor ook wij van dit prachtige verhaal kunnen genieten.

Het verhaal geeft een inkijkje in de bijzondere band tussen een oma en haar kleinzoon. Praten doen ze niet veel, maar ze hebben hun eigen taal gevonden: “zij wijst en ik knik; zij knijpt in mijn wangen en ik lach.” Hun innige band is voelbaar op elke pagina. Een prachtig verhaal over liefde en familie en zorgen voor elkaar. Daar heb je weinig woorden voor nodig. De tekeningen vertellen genoeg.

Na het lezen komen ongetwijfeld eigen herinneringen bovendrijven. Herinneringen om te koesteren. Geef het de tijd.

 

Leeftijdsadvies

Het is geen eenvoudig prentenboek, daarom vooral voorlezen aan oudste kleuters en ouder.


Thema’s