« Terug naar het aanbod

De Toekomst is van ons

Boek

Vanaf 11 jaar

Auteur: Samuel Hanegreefs

Uitgever: Clavis
ISBN nummer: 9789044848793
Aantal pagina's: 101
Jaar van uitgave: 2023
Illustrator: Gert-Jan Oosting

Omschrijving

In het nieuws hoor je steeds meer over bosbranden, stormen, aardbevingen en overstromingen. Het gaat niet goed met het klimaat Jongeren over de hele wereld komen daarom in actie. Ze staken, gaan in de politiek, planten bomen enz. In dit boek lees je over  wat zij doen, maar ook wat jij kan doen.

 
Oordeel

De Toekomst is van ons bevat verschillende verhalen. Het leest als een fictieverhaal, maar de verhalen zijn echt en bevatten veel informatie. Het boek is opgedeeld in 4 delen. Het eerste deel bevat verhalen over waar we nu staan als wereld. In deel 2 wordt ingegaan op hoe het zo ver heeft kunnen komen. Deel 3 gaat over de toekomst en deel 4 bevat verhalen waarom er hoop is. De verhalen wijzen ons op de feiten en nee, dat ziet er niet goed uit. Maar toch stemt het hoopvol. De verhalen laten zien welke oplossingen er kunnen zijn, laten zien wat kinderen en jongeren doen en bieden dus ook inspiratie. Wat zij kunnen, kunnen wij toch ook? Aan de slag dus!

 
Leeftijdsadvies

Het boek is zeker een aanrader voor groep 8 in de bovenbouw (11 jaar en ouder). Het biedt kinderen de informatie die ze nodig hebben en begrijpen. Ze kunnen zich herkennen in sommige verhalen, maar het zal vooral hun wereld een stuk groter maken.


Thema’s

Klimaatverandering