« Terug naar het aanbod

De TikTok challenge

Boek

9 t/m 14 jaar

Auteur: Annet Jacobs

Uitgever: Witte Leeuw
ISBN nummer: 9789792901856
Aantal pagina's: 89
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Nanja Toebak

Omschrijving

Nova mag van haar moeder niet op TikTok. Jammer. Vooral als haar hele klas, inclusief meester Jaap, meedoet aan een grote TikTok-wedstrijd vol nieuwe challenges. Met Nova’s hulp maken ze de ene na de andere geweldige TikTok. Nova doet ook mee, onder een geleende naam en met een gevonden telefoon. Stiekem dus. Zolang niemand weet dat zij DaXtotheMaX is, is er geen probleem. Toch?

Oordeel

TikTok was de meest gedownloade app van 2020 en het verhaal van Annet Jacobs sluit dus aan bij de hit onder kinderen op dit moment. Ook al is TikTok officieel dan vanaf 13 jaar en kunnen zij tot een jaar of zestien maar beperkt gebruik maken van de app.

Het boek zelf leest als een grappig en spannend avontuur. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die worden neergezet als hashtags. Zo word je wel nieuwsgierig. Een aanrader om te lezen. Niet alleen voor echte TikTok-fans, , maar ook voor hun ouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Lees het samen of allebei en praat er eens over. Soms helpt het om te praten naar aanleiding van een verhaal. Wie weet is het tijd voor nieuwe afspraken?

Leeftijdsadvies

Het boek is een aanrader voor alle kinderen vanaf negen jaar die gek zijn op dansen, dansvideo’s, pranks en TikTok.


Lees meer over het boek en de auteur op kinderboeken.nl

Thema’s