« Terug naar het aanbod

De school van de magische dieren

Boek

8 t/m 12 jaar

Auteur: Margriet Auer

Uitgever: Lannoo
ISBN nummer: 9789401459358
Aantal pagina's: 208
Jaar van uitgave: 2019
Illustrator: Martijn van der Linden

Omschrijving

Magische dieren geven onvoorwaardelijke liefde en helpen je altijd. Wie zal tot de gelukkigen behoren een magisch dier te ontvangen? Het boek ‘De school van de magische dieren’ vertelt het verhaal over Ida en Benni. Zij komen dit jaar in de klas van Miss Cornfield te zitten. Miss Cornfield blijkt geen gewone lerares te zijn. Samen met haar broer heeft ze een magische dierenwinkel. Enkele kinderen in de klas zullen het geluk hebben een magisch dier te krijgen, maar wie? Dat is de grote vraag.

Oordeel

Geheimen…, als kinderen ergens dol op zijn dan is het wel op geheimen! Het is een boek dat zowel jongens als meisjes zal aanspreken, omdat beide karakters een hoofdrol in het boek spelen. Verder heeft het boek van alles een beetje. Het is spannend, grappig en fantasierijk. Ook snijdt het serieuze onderwerpen aan als eenzaamheid en pesten. Hoewel blijkt dat niemand een klier is voor zijn plezier. Het verhaal roept – vooral aan het einde – een gevoel van samenzijn op, wat zorgt voor een happy end.

Het boek bevat niet erg veel afbeeldingen. Wel kenmerkt het zich door een groot lettertype. Het boek bevat een proloog waarin de karakters worden voorgesteld. Typerend is dat het verhaal grotendeels over 2 hoofdpersonen gaat. Een jongen en een meisje. Dit komt pas gaandeweg het verhaal naar voren. Het onderwerp bevat dieperliggende emoties als verdriet, verliefdheid en het missen van dierbaren. Verder heeft het boek een fantasierijke twist door de dieren die zich menselijk gedragen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek ‘De school van de magische dieren’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen ze zich steeds beter kunnen inleven in de gevoelens van de hoofdpersonen. 

Zodra ik het boek opensla en geheimzinnig de eerste, raadselachtige zinnen begin voor te lezen zijn de kinderen in mijn klas geboeid. 

Daniëlle Steijaart, leerkracht groep 5


Thema’s