« Terug naar het aanbod

De piraten van hiernaast

Boek

7 t/m 10 jaar

Auteur: Reggie Naus

Uitgever: Uitgeverij Ploegsma
ISBN nummer: 9789021679778
Aantal pagina's: 102
Jaar van uitgave: 2019
Illustrator: Mark Janssen

Omschrijving

Stel, je wordt wakker en je nieuwe buren blijken piraten te zijn. Hoe zou dat zijn? Het overkomt Michiel. Hij wordt al snel vrienden met hun zoon Billy. Samen beleven ze allemaal avonturen en hebben ze de grootste lol. Maar, niet iedereen in de buurt is blij met de komst van de piraten…

Oordeel

Het verhaal van De piraten van hiernaast van Reggie Naus is spannend en grappig tegelijk. Deze uitgave is door de schrijver op avi-niveau E4 herschreven. Dat wil zeggen: korte zinnen, elke zin op een nieuwe regel en niet te moeilijke woorden. Dit maakt het toegankelijk voor beginnende lezers en / of kinderen die niet van lezen houden. Het leest ook nog eens lekker weg door het grote lettertype. De tekeningen van Mark Janssen ondersteunen het verhaal. Een echte aanrader voor avontuurlijke lezers.

Leeftijdsadvies

Het onderwerp en de humor in het verhaal sluit zeker aan bij kinderen vanaf een jaar of zeven á acht. Doordat het verhaal is herschreven op avi-niveau, is het toegankelijk voor beginnende lezers en kunnen zij het ook zelf lezen.


Lees er meer over op kinderboeken.nl

Thema’s