« Terug naar het aanbod

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek

Boek

Vanaf 6 jaar

Auteur: Varia

Uitgever: Gottmer
ISBN nummer: 9789025777081
Aantal pagina's: 252
Jaar van uitgave: 2022
Illustrator: varia

Omschrijving

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek is een bewerking van acht bekende sprookjes en verhalen: Doornroosje, Peter en de Wolf, De Notenkraker, De Schilderijententoonstelling, Assepoester, Het Carnaval der Dieren, Het Zwanenmeer en Peer Gynt. De verhalen zijn bewerkt door auteurs als Erik van Os en Elle van Lieshout,  Harmen van Straaten en anderen en bevatten nieuwe eigentijdse illustraties van bekende illustratoren zoals o.a. Martijn van der Linden, Philip Hopman en Charlotte Dematons.

 

Oordeel

Sprookjes als Assepoester en Doornroosje zijn behoorlijk bekend. Maar hoe zorg je ervoor dat kinderen van nu ook andere mooie verhalen uit de klassieke muziek horen? Sprookjes en verhalen die het verdienen om doorgegeven te worden? Verschillende bekende auteurs en illustratoren gingen met de verhalen aan de slag en met een prachtige bundel als resultaat. Eigentijds geschreven (met het verhaal intact) en herkenbare, mooie illustraties. Een must have om voor te lezen door (groot-)ouders en leerkrachten. Dit boek verdient een plek in elk klaslokaal.

 

Leeftijdsadvies

De verhalen zijn vooral geschikt om voor te lezen aan kinderen van zes jaar en ouder.

Tip: Scan ook zeker de QR-code op de 4e pagina in het boek (bij het overzicht van de verhalen). Dit leidt je naar de speellijst van (bijna) alle muziekstukken en de voorgelezen verhalen. Lezen, kijken én luisteren dus.


Thema’s

Sprookjes