« Terug naar het aanbod

De kleren van Sinterklaas

Prentenboek

3 t/m 7 jaar

Auteur: Paul Biegel

Uitgever: Gottmer
ISBN nummer: 9789025775582
Aantal pagina's: 25 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2022
Illustrator: Sanne te Loo

 

Omschrijving

Anouk is helemaal blij. Sinterklaas komt bij haar logeren. Niemand in de klas gelooft haar, maar Anouk houdt vol dat het écht waar is. In de logeerkamer bij haar thuis staat namelijk een grote koffer met daarin de kleren van Sinterklaas. En waar de kleren van Sinterklaas zijn, daar is hij zelf ook… Toch?

 

Oordeel

De kleren van Sinterklaas is en blijft een prachtig verhaal van Paul Biegel. Het origineel stamt al uit 1979… en in 2022 is er een nieuwe versie uitgebracht. Het verhaal gaat over het bezoek van de Sint. Het speelt in op het geloof en de trouwheid van jonge kinderen in die oude man die op 5 december zijn verjaardag in Nederland viert.  Het bekende verhaal is van een nieuw jasje voorzien door tekeningen van Sanne te Loo die de tekst goed ondersteunt. Zo is het (lange) verhaal aantrekkelijk voor oudste peuters en kleuters. Zij zullen zeker mee kunnen gaan in de gedachten van Anouk. Want… waar de kleren zijn, moet de man zelf ook zijn. Een aanrader om te gebruiken in de klas. We zien de combinatie met een grote dichte koffer al voor ons… Van wie zou die koffer nou zijn…   

 

 

Leeftijdsadvies

Voor peuters van twee jaar kan het verhaal te lang zijn, maar kinderen van drie jaar / bijna vier jaar en ouder zullen zeker meegaan in de gedachten van Anouk. Gebruik het verhaal om met kleuters in gesprek te gaan. Het verhaal biedt verschillende aanknopingspunten om vragen te stellen aan de kleuters. Hoe denken zij erover?