« Terug naar het aanbod

De kleine vampier

Film

Vanaf 7 jaar

Maker: Richard Claus, Karsten Kiilerich

Kijkwijzer: 6

Duur: 79 minuten

Omschrijving

In De Kleine Vampier verslindt het mensenkind Anton boeken over vampiers. Tijdens hun vakantiereis ziet hij er een vliegen…of niet? Ze logeren bij een wat wantrouwig echtpaar dat een kasteel als bed & breakfast runt. De kleine vampier Rudolph is op weg naar hulp omdat de vampierjagers zijn familie in een val hebben gelokt. Uit angst voor de opkomende zon duikt hij een open raam van het kasteel in… Deze film over een vriendschap tussen een jeugdige vampier en een ‘gewoon’ mensenkind is gebaseerd op karakters uit verhalen van Angela Sommer-Bodenburg.

Oordeel

De film uit 2017 is een geschikte eerste kennismaking met het thema halloween of griezelen. De figuren zien er griezelig uit, maar net niet té griezelig. Dat zorgt voor vertrouwen. Ook al wordt dat opgebouwde vertrouwen soms bruut verstoord door een wat meer gewelddadige uitspatting, zoals het doden van de koe en een woede-uitbarsting van vampiertje Rudolph. Maar de uitspattingen duren kort en hebben geen nare gevolgen.

Voor de volwassen kijker heeft De Kleine Vampier een wat hakkelig verhaal. De vampier-vader heeft bijvoorbeeld besloten niet meer te willen leven op bloed van ‘stervelingen’. Maar het wordt niet duidelijk waarom. Wanneer Rudolph een koe te grazen neemt, zie je waar ze wel van leven. Of dat voor kinderen nou veel beter is dan menselijke figuren? Maar goed, met een vliegende koe als gevolg is een kind het leed al snel weer vergeten. Het meevliegen met nachtelijke duikvluchten voelt als een heerlijke attractie en maken de film tot een behapbaar griezelig en (best) grappig avontuurtje.

Leeftijdsadvies

De Kleine Vampier kan worden gekeken door kinderen vanaf 7 jaar. 

Te zien bij Pathe thuis (o.a.)


Bekijk de trailer hier

Thema’s