« Terug naar het aanbod

De gorgels – En toen?

Boek

8 t/m 12 jaar

Auteur: Jochem Myjer

Uitgever: Leopold
ISBN nummer: 9789025879471
Aantal pagina's: 68
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Rick de Haas

 

Omschrijving

Waar kom je vandaan? En je vader en moeder? Wat weet jij over opa en oma? Alle generaties voor jou vormen (een deel van) jouw geschiedenis. In dit lees- en invulboek van de Gorgels kun je je eigen geschiedenis ontdekken. Lezen en aan de slag dus! 

 

Oordeel

Wil je kinderen zich laten verdiepen in hun eigen familiegeschiedenis, dan is dit een must have. Het verhaal van Melle en zijn grootvader vormt een mooie intro en maakt je nieuwsgierig naar je eigen familiegeschiedenis. De rest van het boek bevat genoeg ruimte (en vragen!) om zelf op onderzoek uit te gaan en je eigen familiegeschiedenis in te duiken. Kinderen kunnen met dit boek zelfstandig aan de slag, maar hoe leuk is het om er een gezamenlijk project van te maken. Samen in de familiegeschiedenis duiken zorgt voor verbinding en plezier. 

 

Leeftijdsadvies

Natuurlijk kun je het al met jonge kinderen hebben over vroeger, maar echt historisch besef krijgen ze rond de leeftijd van 8 jaar. Dan zullen ze ook nieuwsgieriger worden naar hun eigen familiegeschiedenis en kunnen ze met behulp van het boek, zelfstandig aan de slag. Maar doe zeker mee, hoe leuk is het om samen nieuwe dingen over je familie te ontdekken.    

 

Tip

Bied ruimte en tijd om actief achter de antwoorden op de vragen in te gaan en ga een stap verder door foto’s te verzamelen van familieleden en dergelijke. Op welke plek zijn die foto’s gemaakt? Is dat te achterhalen? Kijk of je naar die plekken toe kunt gaan en ontdek of er veel veranderd is. Kun je nog eenzelfde foto maken?  


Klik hier voor een leesfragment

Thema’s