« Terug naar het aanbod

De Gorgels en De Grote Operatie

Prentenboek

4 t/m 10 jaar

Auteur: Jochem Myjer

Uitgever: Leopold
ISBN nummer: 9789025878948
Aantal pagina's: 32
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Rick de Haas

Omschrijving

De Gorgels en De Grote Operatie is het vervolg op het prentenboek De wereld van de Gorgels (verschenen in 2016). In dit verhaal is er een grote golf Rilbibberbrutelaartjes onderweg om alle mensenkinderen ziek te maken. Waakgorgels Bobba en Belia beschermen hun mensenkinderen uit alle macht, maar kunnen niet voorkomen dat Melle ziek wordt. Er moet een Grote Operatie op gang komen om de brutelaars te verslaan. 

Oordeel

Het tweede prentenboek over de Gorgels van Jochem Myjer en Rick de Haas. Ook dit (korte) verhaal leest als een trein. Het is spannend en precies lang genoeg om geboeid te lezen (en naar te luisteren). Het blijft mooi om te lezen hoe de waakgorgels hun best doen om de mensenkinderen te beschermen. Heel toepasselijk om voor te lezen op het moment als je ziek thuis bent.

De tekeningen van Rick de Haas ondersteunen het verhaal goed, maar laten tegelijkertijd nog veel te kijken over. Er valt namelijk genoeg te zien om over door te praten. 

Leeftijdsadvies

De Gorgels en De Grote Operatie is een prentenboek om voor te lezen en te bekijken met kinderen vanaf een jaar of vier. Geoefende lezers vanaf circa zeven jaar kunnen het verhaal zelf lezen. 


Klik hier voor een leesfragment

Thema’s