« Terug naar het aanbod

De gelaarsde kat

Film

Vanaf 7 jaar

Maker: Chris Miller

Kijkwijzer: 6

Duur: 90 minuten

Omschrijving

Hij begon als bijrol in de films van Shrek, maar nu heeft de de gelaarsde Kat zijn eigen film. In de 3D animatie “De Gelaarsde Kat” (“Puss in Boots”) gaat hij samen met oude vriend Humpty Alexander Dumpty en nieuwe vriendin Kitty Poezelpootje op jacht naar de bijzondere toverbonen. Hun uiteindelijke doel is om met de toverbonen naar het luchtkasteel te gaan. Hier zit de beroemde Gans, die gouden eieren legt. Met de gouden eieren kunnen ze schatrijk worden. De reis is niet gemakkelijk want de de toverbonen moeten gestolen worden van de enge Jack en Jill.

Oordeel

De film bevat een lange flashback van De Gelaarsde Kat waarin hij vertelt hoe hij is opgegroeid in het weeshuis, dit vertelt hij aan Kitty Poezelpootje. Hierin wordt duidelijk wat er precies tussen Kat en Humpty Dumpty is gebeurd, want voordat ze samen op avontuur gaan blijkt dat dit probleem nog tussen hen in staat. Dit element maakt het verhaal een stuk moeilijker, als kijker moet je zien te ontdekken wat voor dubbele laag er in de film is verwerkt. De film bevat verder nog beeldhumor, zo likt de stoere Kat melk uit een glas terwijl dat natuurlijk niet bij zijn uitstraling past. Ook de danswedstrijd tussen Kat en Kitty is lachwekkend, vooral wanneer Kat zegt: “Doe je nu de kattenbak naar me?”. Verder bevat de film veel spannende scènes en achtervolgingen met bijzondere effecten. De Gelaarsde Kat is stoer en een echte casanova, dit zorgt voor grappige situaties waarin de vrouwen duidelijk als een blok voor hem vallen.

Leeftijdsadvies

De film is ingewikkelder dan je op het eerste gezicht zou denken. Zo is er in de film een karakter die zich anders voordoet dan hij/zij daadwerkelijk is. Dit zorgt voor een wending in het verhaal en om dit te snappen moet je meer kennis hebben van diepgaandere karakters. Kinderen vanaf 8 jaar zijn ze hier beter toe in staat. Aan de andere kant bevat de film geen moeilijke humor (voornamelijk beeldhumor) en zijn alleen de achtervolgingsscènes spannend. De magie (toverbonen, gans met gouden eieren) past wel weer bij een lagere leeftijd omdat jongere kinderen hier nog wel in geloven. De Gelaarsde Kat is voor hen nog echt een held. De film “De Gelaarsde Kat” is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Bijzonderheden

De Nederlandse stemmen worden onder andere ingesproken door Jon van Eerd (De Gelaarsde Kat), Anna Drijver (Kitty) en Charly Luske (Humpty Dumpty). Antonio Banderas spreekt de Engelse stem in van Puss in Boots.

De film is (o.a.) te zien op Netflix.


Thema’s