« Terug naar het aanbod

De eigenwijze kinderen van Annie

Erop-uit-tip

Vanaf 6 jaar

Maker: Kinderboekenmuseum Den Haag

Locatie: Den Haag • Zuid-Holland

Beschrijving

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag heeft sinds eind 2019 een permanente interactieve tentoonstelling samengesteld over de eigenwijze kinderen uit de verhalen van Annie M.G. Schmidt.

Oordeel

Laten we er geen doekjes om winden: de tentoonstelling is een aanrader voor iedereen die is opgegroeid met de verhalen van Annie of kinderen die zich nog kunnen verliezen in haar verhalen. Je duikt namelijk letterlijk en figuurlijk de wereld van Annie en haar verhalen in en komt terecht in een wereld waarin van alles te doen en beleven is. Zo kun je in de lift van Abeltje stappen, een vlog opnemen met Minoes en helpen met de lettersoep. Je komt oren, ogen en handen te kort dus zeker voor herhaling vatbaar. 

Zoals het Kinderboekenmuseum zelf al aangeeft: Net als Schmidts werk zit De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt vol verrassingen, humor en taalspelletjes. Een feest voor jong en oud! 

Leeftijdsadvies

Natuurlijk kun je er met een oudste kleuter al eens om het hoekje gluren, maar de interactieve tentoonstelling is vooral geschikt voor kinderen vanaf zes á zeven jaar. Kinderen die al wat kunnen lezen en schrijven kunnen zo zonder hulp aan de slag als gedichtenmetselaar bijvoorbeeld en uitzoeken op wie zij het meeste lijken. De oudste kleuters zullen zich vooral vermaken in het kraanwagentje van Pluk van de Petteflet. 

Tip

Wij werden door de tentoonstelling weer door het werk van Annie M.G. Schmidt gegrepen en lazen nadien voor de zoveelste keer voor uit Floddertje en Pluk van de Petteflet. Ook lazen we samen Wiplala en Wiplala weer. Zorg dat je de boeken vast weer tevoorschijn haalt en plan vast een moment om de verhalen (voor) te lezen en/ of te bekijken! 


Meer info over het Kinderboekenmuseum

Thema’s