« Terug naar het aanbod

De brief voor de koning

Boek

Vanaf 8 jaar

Auteur: Tonke Dragt

Uitgever: Leopold
ISBN nummer: 9789025878887
Aantal pagina's: 447
Jaar van uitgave: 2020

Omschrijving

Het verhaal gaat over Tiuri. Nog één nacht en hij zal tot ridder worden geslagen. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood… Tiuri opent de deur. Dit is het begin van een groot avontuur. 

De brief voor de koning verscheen voor het eerst in 1962 en is inmiddels toe aan de 54e druk. Het boek is verschenen in 30 talen en werd al bekroond met verschillende prijzen zoals de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar 1963 en de Griffel der Griffels 1955–2004. Vanwege de (nieuwe) Netflix serie ‘A letter for the king’ (als eerste  Nederlandstalige boek verfilmd door Netflix!) is er een nieuwe uitgave van ‘De Brief voor de Koning’ van Tonke Dragt, met brief van de schrijfster zelf aan jou als lezer! 

Oordeel

De brief voor de Koning is een klassieker. Een verhaal vol avontuur. Het taalgebruik is misschien niet meer wat je als kind gewend bent en kan daardoor pittig zijn om te lezen. Maar het verhaal zelf pakt je op en neemt je mee op reis van het Rijk van Dagonaut naar het Rijk van Unauwen. Het is daardoor moeilijk weg te leggen. Onze tip? Begin met voorlezen. Wedden dat ze door willen lezen?!

Leeftijdsadvies

Zelf lezen vanaf circa tien jaar. Voorlezen vanaf 8 á 9 jaar. 

Tip

Het boek is opnieuw uitgebracht vanwege het verschijnen van de Netflix serie The letter for the king. De serie is gebaseerd op het verhaal, maar dat is alles. Het bevat nieuwe verhaallijnen en meer fantasy. Denk dus goed na wat je eerder doet: het boek (her-)lezen of de serie kijken.  


Klik hier voor een leesfragment