« Terug naar het aanbod

De bijzondere beer

Prentenboek

4 t/m 7 jaar

Auteur: Tjibbe Veldkamp

Uitgever: Lemniscaat
ISBN nummer: 9789047710769
Aantal pagina's: 24 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Marijke ten Cate

Omschrijving

Bij het maken van een beer gaat er iets mis. Hij krijgt geen armpjes. Zo wil vast niemand hem hebben. De man van de speelgoedfabriek gooit de beer, net als de andere afgekeurde knuffels, bij het afval gegooid. Maar de bijzondere beer gelooft dat hij wél iemands knuffel kan worden. Hij klimt uit de afvalcontainer en gaat op pad…

Oordeel

De bijzondere beer is een prachtig prentenboek van Tjibbe Veldkamp en Marijke ten Cate. Op de voorkant staat de beer je al aan te kijken met een hoopvolle blik. Je sluit hem meteen in je hart. Het verhaal zelf heeft een dubbele laag. Op het oog geeft het kinderen een inkijkje in het leven van een speelgoedbeer. Het is een fantasierijk verhaal, want de afgekeurde beer gaat zelf op pad op zoek naar iemand om van te zijn. Hij is toch gewoon een knuffel?! Het is ook een liefdevol en pijnlijk verhaal. Over ‘er niet bij horen’, ‘anders zijn’, ‘afgedankt worden’ en de zoektocht naar vriendschap en liefde. Je gunt ieder kind zo’n knuffel.

De illustraties van Marijke ten Cate maken het helemaal af. Op elke pagina valt zoveel te zien! Zeker weten dat dit verhaal een mooie aanleiding is voor een gesprek met kinderen.

Leeftijdsadvies

Een prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar.


Bekijk een fragment op lemniscaat.nl

Thema’s