« Terug naar het aanbod

De avonturen van Pim en Pom in het museum

TV-programma

5 t/m 7 jaar

Producent: AVROTROS

Kijkwijzer: AL

Duur: 5 minuten per aflevering

Omschrijving

Pim en Pom zijn twee nieuwsgierige katten. In verschillende korte afleveringen ontdekken ze samen met de jonge kijkers bekende kunstwerken uit Nederlandse musea. De serie is te bekijken op SchoolTV. Elke aflevering duurt circa vijf minuten.

Oordeel

Misschien ken je de katten Pim en Pom nog wel als de hoofdpersonen uit de verhalen van Mies Bouhuys en Fiep Westendorp. Twee katten (één onderzoekend en een beetje naïef, de ander wijs en deftig) die allerlei avonturen beleven. De personages zijn tijdloos. Mooi dat kleuters aan de hand van hun avonturen in een museum kennis maken met verschillende schilderijen, stijlen en schilders. De afleveringen zijn kort en prikkelend. Er valt genoeg over te praten na afloop! Aanrader dus.

Ben je leerkracht in de onderbouw? Kijk dan ook zeker even op de website bij de serie. Daarop vind je bij elke aflevering een lesbrief. Zo sla je meteen een brug van het kijken naar het doen.

Leeftijdsadvies

De serie is echt gemaakt voor kleuters (5 á 6 jaar). De afleveringen duren niet te lang en passen bij de concentratieboog van jonge kinderen. Moeilijke woorden worden meteen uitgelegd.


Kijk op SchoolTV voor de afleveringen.

Thema’s

Kunst