« Terug naar het aanbod

De aarde heeft jou nodig!

Boek

Vanaf 5 jaar

Auteur: Philp Bunting

Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN nummer: 9789026154614
Aantal pagina's: 31 (ongenummerd)
Jaar van uitgave: 2021

Omschrijving

Hoelang duurt het voor ons afval is vergaan? Hoe kun jij helpen om afval te verminderen? Deze vragen (en meer!) worden beantwoord in dit informatieve prentenboek van Philip Bunting. Niemand vindt het leuk om met afval bezig te zijn, maar toch heeft iedereen er dagelijks mee te maken. Dit boek laat zien hoe afval ontstaat, wat ermee gebeurt en wat wij kunnen doen om de hoeveelheid ervan te verminderen. De boodschap: als we allemaal ons steentje bijdragen, dan kunnen we heel veel bereiken!

Oordeel

De aarde heeft jou nodig is een informatief prentenboek over een serieus onderwerp, maar verpakt in grappige illustraties, pakkende teksten vol humor en uitdagende doe-opdrachten. Het taalgebruik is af en toe best pittig, maar de illustraties en de combinatie met eigen ervaringen zorgen voor voldoende context om goed te begrijpen waar het om gaat. Voorlezen dus en aan de slag. Zeker een aanrader om in de schoolbibliotheek te hebben of samen thuis te lezen!

Leeftijdsadvies

Met praten over afval en zorgen voor de natuur kun je niet vroeg genoeg beginnen. Dit informatieve prentenboek van Philip Bunting is goed te gebruiken met kinderen vanaf circa 5 jaar.


Thema’s

Gi-ga-groen