« Terug naar het aanbod

Codekinderen

Website

Vanaf 7 jaar

Producent: Kennisnet

Beschrijving

De website ‘Codekinderen’ is gemaakt om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met programmeren. De educatieve website is bedoeld voor het gebruik op scholen, maar je kunt ook thuis aan de slag. Het doel van de website is kinderen hun digitale talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Het programmeren wordt in drie fasen uitgelegd en aangeleerd. In de eerste fase, ‘unplugged’, maken de kinderen nog niet gebruik van een computer. Kinderen leren zonder computer hoe programmeren werkt. Zo worden ze bijvoorbeeld uitgedaagd pixels te tekenen. In de tweede fase staat het ‘maken’ centraal. Kinderen kunnen in deze fase kleine animatiefilmpjes maken, bijvoorbeeld ‘Lego movie’. De laatste fase betreft het ‘programmeren’. Kinderen leren codes schrijven en creëren iets met bijvoorbeeld het Codemonster.

Oordeel

De website is overzichtelijk. Op de website vind je alles om aan de slag te gaan. Onder het kopje ‘leerkracht’ staat verdere uitleg over de site. De pagina’s zien er rustig uit. De knoppen zijn duidelijk en de website bevat weinig tekst. Er is geen auditieve ondersteuning. Een korte uitleg van een leerkracht is bij de meeste opdrachten nodig.

Leeftijdsadvies

Deze website is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op deze leeftijd zijn kinderen over het algemeen nieuwsgierig naar hoe dingen werken.


Ga naar Codekinderen.nl

Thema’s