« Terug naar het aanbod

Circus Noel

Film

Vanaf 7 jaar

Maker: Dennis Bots

Kijkwijzer: 6

Duur: 90 minuten

Omschrijving

Wellicht ken je de jeugdserie Circus Noël al, die in december 2017 bij Zapp te zien was. We maakten kennis met Victor, die met zijn Braziliaanse moeder illegaal in Nederland verbleef en bij het circus terecht kwam; met Tonie, de zoon van de circusdirecteur die hoogtevrees had maar toch koorddanser wilde worden en met Karo, het vloggende meisje uit de buurt die verliefd werd op Tonie. Nu is er dan een film (geregisseerd door Dennis Bots) waarin de avonturen van Tonie, Victor en Karo een vervolg krijgen. Met o.a. Tygo Gernandt, Rick Paul van Mulligen, Jacques d’Ancona en Nina Houston.

In de film krijgt Circus Noël de kans om mee te doen aan een belangrijke circuswedstrijd. De circusdirecteur, de vader van Tonie, moet op de proppen komen met een spectaculaire act. Als blijkt dat Iwan, de Russische vriend van de moeder van Victor vroeger samen met zijn broer Diony het spektakelnummer Horseboys presenteerde, kan er niks meer mis gaan. Maar waar is Diony en waarom doet Iwan zo raar? Ondertussen komt Karo erachter dat haar ouders van plan zijn te gaan scheiden en besluit ze weg te lopen met het circus mee, dat net op punt van vertrekken staat. 

Uiteraard gebeurt er van alles tijdens de reis en is het tot het laatste moment onzeker of het circus wel op tijd op bestemming zal aankomen en of de act wel kan doorgaan. Ook komt de vriendschap tussen de kinderen onder druk te staan als Victor en Karo de broer van Ivan willen gaan zoeken en Tonie bang is dat Karo Victor toch leuker vindt dan hem. 

Oordeel

Er is veel te beleven, je zit op het puntje van je stoel en ondertussen krijg je ook een kijkje in de kleurrijke wereld van het circus en haar bewoners. De film heeft een kijkwijzer 6+ vanwege angst en grof taalgebruik. Dat is terecht: de film is best spannend, zeker als de kinderen Diony (Tycho Gernandt) vinden die met een groot geweer in de hand in een verlaten huis verscholen zit. Ook zitten er behoorlijk veel personages in de film en zijn er een aantal flashbacks, die kinderen van onder de 6 niet goed zullen begrijpen. Kinderen tussen de 7 en de 10 zullen het meeste plezier aan de film beleven, ook omdat er slim een aantal vloggers en tv personages meespelen die ze vast zullen herkennen. 

De film is geschikt voor zowel jongens als meiden, maar ouders zullen zich ook vermaken. Want wie heeft niet ooit gedroomd van weglopen met het circus?

Leeftijdsadvies

De film is wat ons betreft geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. 

* Deze recensie is geschreven door Merel Gilsing van Studio Zorro *


Thema’s