« Terug naar het aanbod

Caterpillar Creative Play

App

3 t/m 8 jaar

Let op: Engelstalig

Producent: StoryToys

Platform: Android, iPad

Beschrijving

In de Engelstalige app Caterpillar Creative Play kunnen kinderen kleuren, knippen en plakken. Eigenlijk net zoals Eric Carle (de bedenker van Rupsje Nooitgenoeg) zelf ook zijn beelden maakt. Je kunt beginnen met bekende tekeningen van Eric Carle zelf. Maar je kunt ook een blanco pagina kiezen. Vervolgens kun je kiezen of je wilt schilderen, tekenen of knippen en plakken. Daarbij is het een kwestie van kleuren met een kwast of potlood of kiezen uit voorbedrukte patronen waar je een figuur uit knipt door met je vinger een vorm te maken op de tablet.  

De app wordt ondersteund door rustige muziek die ook uit te zetten is. Bij alles wat je maakt vraagt de app of je het wilt bewaren in je gallery. 

Oordeel

Het is een vrolijke app (zeker als een kind het boek uit zijn hoofd kent) en eenvoudig in gebruik. Kinderen leren bepaalde technieken door colleges te maken en ze kunnen daarbij verschillende patronen gebruiken. De app is door jonge kinderen al goed zelfstandig te bedienen. Het is vooral een kwestie van tappen, slepen en doen. Niet tevreden, dan ga je een stap terug. 

Ondanks de vrij hoge aanschafprijs wordt door de makers wel gewezen op andere apps van hen. Tik je op één van de apps dan krijg je wel in beeld dat het alleen voor ouders is en wat je als ouder moet doen om door te gaan. Wat je moet doen is alleen vrij simpel en kan / zal door een jong kind al per ongeluk worden gedaan. Daar moet je dus wel op letten. 

Leeftijdsadvies

Je kunt samen met een driejarige al aan de slag met deze app. Doe het samen: laat je kind zelf aan de gang gaan, maar kijk mee, praat en help waar nodig.  

Tip

Ga daarnaast vooral aan de slag met collages maken waarbij je echt papier gebruikt.  


Thema’s