« Terug naar het aanbod

Carnaval der dieren

App

4 t/m 6 jaar

Producent: Follow a Muse

Platform: iPad

Omschrijving

Carnaval der Dieren is een app uit een serie van apps die kinderen kennis laten maken met klassieke muziek. In de dierenoptocht van Carnaval der Dieren kies je voor de koninklijke leeuw, de snelle dieren, de schildpad of de kippen en hanen. Het klassieke stuk wordt ingeleid door een kort gedicht. Daarna starten de bekende pianistenbroers Arthur en Lucas Jussen het muziekstuk. Musici uit het Koninklijke Concertgebouworkest ondersteunen hen daarbij. De tempoverschillen en klankverschillen van de dieren gaan gepaard met illustraties van Fiep Westendorp.

Via menukeuze ‘Lied’ vind je materiaal bij een lied, zoals ingezongen audio en de bladmuziek. ‘Extra’ biedt achtergrondinformatie over onder andere de instrumenten, woordritmes om mee te klappen en kennis te maken met notenschrift en de componist Camille Saint-Saëns (de app is vernoemd naar een door hem gecomponeerd muziekstuk). Via ‘Spellen’ speel je acht verschillende soorten muziekmemory. Hierbij wordt een beroep gedaan op het auditieve en visuele geheugen, door bijvoorbeeld muziek bij het dier of geluid bij het instrument te zoeken. Tot slot zijn er per partituur leskaarten beschikbaar met leuke en leerzame opdrachten.

Oordeel

De samenvoeging van het Koninklijke Concertgebouworkest en Fiep Westendorp levert een prachtig audiovisueel samenspel op. Het stuk Carnaval der Dieren (Le Carnaval des Animaux) van Camille Saint Saëns komt met de app tot leven. Mede dankzij de grapjes van de twee jonge pianisten met de dieren. Elke geschreven tekst heeft een voorleesknop, waardoor niet- lezers ook zelfstandig de app kunnen bedienen.

De app Carnaval der Dieren is een handreiking van de hoogste kwaliteit om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. De illustraties en de jonge pianisten helpen om de korte aandachtsboog van kleuters langer vast te houden. De leskaarten maken kinderen nieuwsgierig. Hoewel de app een hoog educatief karakter heeft, kan het kinderen verrassen omdat het hen kennis laat maken met een nieuwe, magische wereld.

Leeftijdsadvies

Carnaval der Dieren is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Beschikbaar in de Apple App Store 


Thema’s