« Terug naar het aanbod

Carcassone

Bordspel

Vanaf 7 jaar

Producent: 999 games

Omschrijving

Carcassone is een bordspel van 999 games waarbij de spelers samen de Franse stad Carcassonne opbouwen met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Dat doe je door het leggen van kaartjes. Om de beurt leg je één landtegel neer. Er zijn tegels met wegdelen, kloosters, stadsdelen en/of stukken weide. Je claimt een in opbouw zijnde stad (of weg) door er een horige op te zetten. Is de stad af, dan scoor je punten voor het afgebouwde project. Wie de meeste horigen op een afgebouwd project heeft, krijgt daar direct punten voor. Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd. Wie de meeste punten heeft, wint Carcassonne. Het spel duurt gemiddeld 35 minuten.

Oordeel

Carcassonne is een dynamisch bordspel voor 2 – 5 spelers. Je kunt natuurlijk samenwerken om een zo groot mogelijke stad te bouwen (gelijk aan de Franse stad Carcassone), maar het doel is toch om ervoor te zorgen dat jij de meeste punten haalt. Daarvoor moet je strategisch denken en handelen, maar er komt ook een vleug geluk bij kijken, want je weet van tevoren niet welke landtegel je pakt. Daardoor heeft uiteindelijk iedereen de kans te winnen.

Naast het basisspel zijn er verschillende uitbreidingen die het spel telkens weer een nieuwe dimensie kunnen geven. Overigens bevat het nieuwe basisspel ook de mini-uitbreidingen “De Rivier” en “De Abt”.

Tip

Ga je naar Frankrijk op vakantie en ben je in de buurt van Carcassone? Neem het spel dan zeker mee en bezoek voor of na het spelen van het spel de oude Franse stad met zijn imposante stadspoort en verdedigingstorens.

Leeftijdsadvies

Carcassone is gemaakt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar. Voor kinderen onder de 7 jaar is er een junior variant beschikbaar.


Kijk voor meer informatie over dit spel en de uitbreidingen op de website van 999 games

Thema’s