« Terug naar het aanbod

Calamity Jane – De Toets

Stripboek

Vanaf 8 jaar

Auteur: Robbert Damen

Uitgever: Uitgeverij Zwijsen
ISBN nummer: 97890487372222
Aantal pagina's: 31
Jaar van uitgave: 2020
Illustrator: Daniel van den Broek

Omschrijving

Calamity Jane is een jonge meid in het wilde Westen van Amerika. Ze gaat liever op avontuur dan dat ze in de klas zit. Ze werkt als hulpsheriff in Deadwood en haar trouwe paard Belle Star staat haar bij in al haar avonturen. Op een dag wordt de bank van Deadwood berooft door drie boeven. Samen met Belle Star en Bill Hickock gaat Calamity Jane op speurtocht door het Wilde Westen om het geld terug te vinden.

Oordeel

Calamity Jane is een heerlijke avonturenstrip vol humor. Het leuke is ook dat de hoofdpersonen uit het verhaal (Calamity Jane, maar ook Bill Hickok en Belle Star) écht hebben bestaan. Het zijn historische figuren uit de tijd van de Wilde Westen. De strip zit sowieso vol met weetjes over die tijd en Noord-Amerika.

Robbert Damen en Daniel van den Broek zijn trouwens geen onbekenden op stripgebied. Ze hebben beiden een enorme bak aan ervaring en dat is te merken. Tekst en beeld sluiten mooi op elkaar aan en je wordt helemaal het verhaal ingezogen. Een aanrader voor kinderen die wel van humor en een beetje spanning houden.

Leeftijdsadvies

Het stripboek is geschreven op AVI niveau E5 en is vooral leuk voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.


Thema’s