« Terug naar het aanbod

Boutje van de rommelberg

Boek

5 t/m 8 jaar

Auteur: Mirjam Oldenhave

Uitgever: Ploegsma
ISBN nummer: 9789021681894
Aantal pagina's: 160
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Rick de Haas

Omschrijving

Boutje woont met zijn vader Ed in een huis op wielen. Een fijn huis, maar niet iedereen in hun buurt was blij met het huis op wielen. Boutje en zijn vader gingen daarom op pad. Op zoek naar een fijne plek. Die vonden ze. Bij de rommelberg. Dat is een torenhoge stapel van allemaal oude spullen. Een enorme troep denken de meeste mensen, maar Boutje vindt het fantastisch. Hij is een knutselkoning en ziet in elk voorwerp wel iets wat hij kan maken. Hij kan alles maken, ook dingen die nog niet bestaan. Als hij op een dag een gouden beeldje vindt, beginnen de problemen. Maar óók de avonturen!

Oordeel

Wat een heerlijk boek om voor te lezen. Het leven van Boutje is een groot avontuur. Mirjam Oldenhave stipt in het boek flinke problemen aan (vreemdelingen die niet welkom zijn, een diefstal, jeugdzorg) maar voor Boutje is het allemaal een groot avontuur. Alles wordt op speelse wijze opgelost. De vindingrijkheid en naïviteit van Boutje maken het een luchtig en soms zelfs grappig verhaal. Het prikkelt de fantasie en terwijl je voorleest zie je het bijna voor je ogen gebeuren. Lastig om weg te leggen als je kind bijna wegdroomt bij het verhaal en toch nog een hoofdstuk extra wil. Onze tip: gewoon doen.

PS: is je kind op een idee gekomen door alle spullen die Boutje maakt van rommel? Duik samen de schuur of kelder in, laat je inspireren en ga samen aan de slag! Van lezen komt maken!

Leeftijdsadvies

Boutje van de Rommelberg is een echt voorleesboek. Als kind moet je dus wel wat concentratie en geduld hebben om naar het verhaal te luisteren. Hoewel er prachtige illustraties in staan, draait het vooral om de tekst en het verhaal. Dit maakt dat het verhaal vooral geschikt is voor kinderen ouder dan vijf jaar. Maar lees het ook gerust voor aan wat oudere kinderen. Ook zij zullen gepakt worden door het verhaal dat je fantasie prikkelt.


Klik hier voor een leesfragment

Thema’s