« Terug naar het aanbod

Boomgaard

App

3 t/m 6 jaar

Maker: Fox and Sheep

Platform: Android, iPad, iPhone

Omschrijving

Glanzende kersen, sappige apps, zoete peren en heerlijke pruimen hangen aan de bomen. Het fruit is rijp en hangt klaar om geplukt te worden. Tijd om te oogsten dus. Dat mag jij al speler doen. Maar wacht eens… Theo de Raaf weet dit ook en aast op het fruit. Lukt het jou om het fruit te oogsten voordat Theo zijn slag slaat?

Oordeel

Boomgaard is een app gebaseerd op het gelijknamige bordspel Boomgaard van Haba. De app is zorgvuldig gemaakt door Fox and Sheep. Het bevat prachtige tekeningen, leuke grapjes. Heb je de pech dat je op Theo komt als je het rad draait, dan zal hij niet alleen een stuk fruit pakken, hij gooit het dan ook naar jou. Voor je verder kunt moet je dus eerst je scherm schoonmaken. Heb jij al het fruit eerder van de bomen geplukt dan Theo bij jou is… Dan win je! En krijg je zaadjes om bloemen te planten in je tuin! Lukt het niet om ‘snel’ het juiste fruit te pakken, dan helpt de app je op weg. Een vinger wijst dan welk fruit je moet pakken.

De app is niet goedkoop, maar daartegenover staat dat het geen reclame bevat en overal te spelen is. Je hebt dus ook geen wifi nodig als je de app hebt gedownload. De app is dan ook veilig te spelen.

Leeftijdsadvies

Speel de app met kinderen vanaf een jaar of drie. De oudste peuters en kleuters zullen het graag tegen de raaf willen opnemen.


Nieuwsgierig? Dit filmpje geeft een goede indruk van de app.

Thema’s