« Terug naar het aanbod

Bob Popcorn

Boek

6 t/m 9 jaar

Auteur: Maranke Rinck

Uitgever: Querido
ISBN nummer: 9789045122809
Aantal pagina's: 155
Jaar van uitgave: 2019
Illustrator: Martijn van der Linden

 

Omschrijving

Ellis is gek op popcorn. Het liefst eet ze het elke dag! Op een dag gebeurt er iets vreemds… Een maïskorrel wil niet poffen. Hij wordt groter en groter, krijgt benen en armpjes. Het wordt een mannetje! Hij kijkt Ellis razend aan en zwaait met zijn vuistjes: ‘Haal het niet in je hoofd. Niemand eet mij op, want ik ben Bob!’

 

Oordeel

Het zal je maar gebeuren… Je hebt zin in een snack en opeens staat daar een maïskorrel zo groot als een kiwi voor je neus! Het boek Bob Popcorn is een titel uit de serie Tijgerlezen van Uitgeverij Querido. Een serie boeken voor beginnende lezers met heel veel tekeningen en korte zinnen. Levert dit een saai verhaal op? Helemaal niet! Het boek zit tjokvol spannende en grappige momenten en is daardoor moeilijk weg te leggen. Hardop lachen gegarandeerd! En met geweldige tekeningen. Het verhaal werd in 2020 bekroond met de Kinderboekwinkelprijs. Volgens de jury krijg je van Bob Popcorn niet alleen trek in gepofte maïskorrels, maar ook in lezen en méér lezen. Daar zijn we het helemaal mee eens!

Kortom, Bob Popcorn is een dikke aanrader om zelf te lezen en om voor te lezen. Wel met een zak popcorn natuurlijk…

 

Leeftijdsadvies

Bob Popcorn is geschikt voor iets geoefende lezers van circa 6 a 7 jaar. 

 

Meer weten …
… over de andere delen? Kijk hier: deel 2 (Bob Popcorn, de popcorn spion), deel 3 (Bob Popcorn in Amerika) en deel 4 (Bob Popcorn, meesterkok)
… over Bob Popcorn? Ga naar de officiële website van Bob Popcorn! Je vindt er meer info, lesideeën en nog veel meer. 
… over Tijgerlezen? Kijk zeker eens op de website van Tijgerlezen. Je vindt er meer boeken en lessuggesties. 

Thema’s

Leren lezen