« Terug naar het aanbod

Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Prentenboek

4 t/m 5 jaar

Auteur: Maranke Rinck

Uitgever: Uitgeverij Querido
ISBN nummer: 9789045129440
Aantal pagina's: 42 (ongenummer)
Jaar van uitgave: 2023
Illustrator: Martijn van der Linden

Omschrijving

Bob Popcorn wordt vaak boos. Heel boos. Dan ontploft hij. Echt. Bob wil daar iets aan doen. Hij heeft iets ontdekt om om te gaan met zijn driftbuien. Zou het hem lukken?

 

Oordeel

Eindelijk een prentenboek over de bekende hoofdpersoon Bob Popcorn. En dan ook nog eens over een herkenbaar en best belangrijk onderwerp, want hou als kind je emoties maar onder controle. Sterker nog, ook volwassenen kunnen wel wat hulp gebruiken. Maranke Rinck en Martijn van der Linden maakten met dit boek een grappig ]en herkenbaar verhaal over Bob met tien tips om zijn driftbuien onder controle te krijgen…  Een aanrader om voor te lezen. Lach samen om de kleine dingen waardoor Bob al ontploft (altijd grappig als het bij iemand anders gebeurt) en gebruik het ook zeker als aanleiding voor een gesprekje over het omgaan met driftbuien. Praten over een ander is makkelijker dan over jezelf… Welke tip kan een kind aan Bob geven? En heb je dat zelf ook wel eens? Wat doe je dan? Probeer wat tips uit en kom helemaal tot rust…

Leeftijdadvies

Kleuters zijn zich steeds meer bewust van hun eigen emoties, maar niet in staat ze altijd onder controle te hebben.  Dat kan ontzettend lastig zijn. Zeker voorlezen aan kinderen vanaf vier jaar dus! En daarna aan de slag!

 


Thema’s