« Terug naar het aanbod

Beverbende

Kaartspel

Vanaf 6 jaar

Producent: 999 games

Omschrijving

In het spel Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Iedere speler heeft vier kaarten gedekt voor zich liggen en mag er maar twee bekijken. Wie lukt het om na de laatste ronde het minste aantal punten te hebben?

Oordeel

Heerlijk spel om te spelen als gezin. Het kan gespeeld worden met twee personen (aanrader als je het met een jong kind doet), maar ook met een groep tot zes personen. Het spel draait om tactiek, een goed geheugen en een vleugje bluf. Om beurten trek je een kaart en beslis je of je het ruilt met de kaarten voor je. Pak je een actiekaart, dan komt er tactiek en bluf bij kijken en ruil je bijvoorbeeld met een van de andere spelers. Denk je dat je weinig punten voor je hebt liggen, dan roep je ‘Laatste ronde!’. Je kunt meerdere rondes spelen en het spel duurt gemiddeld zo’n twintig minuten.

Wees wel gewaarschuwd… iedereen wordt heel betrokken en wil winnen. Maar als ouder delf je soms het onderspit als je kinderen je door allerlei acties afleiden en je niet meer weet welke kaarten je voor je hebt liggen. Laat je dus niet afleiden! En weet… elk spel kan uit zes rondes bestaan, maar het hoeft natuurlijk niet.

Het spel wordt helder uitgelegd in de speluitleg. Op de site vind je ook een online speluitleg.

Leeftijdsadvies

Maker 999 games geeft aan dat het spel geschikt is voor kinderen van 6 – 99 jaar. Het is vooral belangrijk dat je kind de getalsymbolen kent en het doel van het spel begrijpt.


Thema’s