« Terug naar het aanbod

Beleef de lente in de klas

Website

Vanaf 4 jaar

Producent: Vogelbescherming Nederland

Omschrijving

Beleef de lente is een website van de vogelbescherming. Vogelbescherming Nederland is dé vereniging voor iedereen die van vogels houdt en ze wil beschermen. Met de webcams van Beleef de Lente kan iedereen vogels leren kennen op een makkelijke en toch spannende manier.

Op de jeugdafdeling (Beleef de lente in de klas) kunnen kinderen filmpjes zien van Beleef de Lente die geschikt zijn om in de klas te laten zien. Daarnaast kunnen leerkrachten van groep 1 tot en met 8 gratis lesmateriaal voor in de klas downloaden.

Oordeel

Eigen ervaringen zijn belangrijk en hoe mooi als je met eigen ogen kan zien hoe een ei uitkomt, of hoe jonge dieren worden gevoed. Maar laten we eerlijk zijn, soms moet je de natuur ook met rust laten. Met Beleef de lente in de klas haal je buiten naar binnen en open je het venster naar de natuur. Je kunt zoeken op soorten vogels, verschillende thema’s en de periode waarin een filmpje is gemaakt. Bij het lesmateriaal wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende groepen binnen school en verschillende leerdoelen. Aan de slag dus! Haal die natuur naar binnen.

Tip: bekijk de korte fragmenten van tevoren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De filmpjes duren over het algemeen niet lang.

Leeftijdsadvies

De verschillende filmpjes zijn vanaf ca. 4 jaar te bekijken.


Bekijk hier het gratis lesmateriaal

Thema’s

Gi-ga-groen