« Terug naar het aanbod

Asterix en de Olympische Spelen

Film

Vanaf 6 jaar

Maker: Thomas Langmann

Kijkwijzer: 6

Duur: 113 minuten

Omschrijving

Asterix en de Olympische Spelen is een film met echte mensen, gemaakt naar het gelijknamige stripverhaal. In Griekenland worden de Olympische spelen georganiseerd en de winnaar mag met de mooie Prinses Irina trouwen. Brutus, de klunzige zoon van Caesar wil niets liever dan met Irina trouwen en haalt alles uit de kast om te winnen. Hartstochtelix uit Gallië is dolverliefd op Irina en zij stiekem ook op hem omdat hij haar prachtige brieven schrijft. Hartstochtelix haalt zijn streekgenoten Asterix (klein en slim) en Obelix (groot en sterk) over om namens hem mee te doen aan de Spelen. Uiteindelijk wint Gallië en trouwt Hartstochtelix met Irina.

Oordeel

In de film wordt veel humor gebruikt: woordgrapjes (de namen van de karakters: Hartstochtelix, Kakafonix), klunzige grapjes (struikelende Brutus), ironische humor (“spieren, ach wat zijn spieren, dat is puur decoratie”) en sarcasme (Brutus noemt een kleine man steeds spottend “tuinkabouter”). Bovendien is de hele film een beetje een satire op de Romeinse Tijd. Het thema verliefdheid is de rode draad in het verhaal.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf 10 jaar zullen Asterix en de Olympische Spelen het beste begrijpen. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen namelijk in staat alle soorten humor te snappen. Kinderen vanaf 6 jaar zullen zeker geboeid zijn door de film, vooral de vele klunzige grapjes zal hen aanspreken.


Bekijk de trailer

Thema’s