« Terug naar het aanbod

Asterix en obelix: de Romeinse lusthof

Film

Vanaf 6 jaar

Maker: Alexandre Astier en Louis Clichy

Kijkwijzer: AL

Duur: 86 minuten

Omschrijving

Asterix en Obelix hebben weer een nieuwe missie: de Romeinse Lusthof uit hun leefgebied in Bretagne drijven.

Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof is de negende animatiefilm over het Gallische heldenduo Asterix en Obelix, naar de gelijknamige stripboeken. In Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof heeft Julius Caesar een plan bedacht om voor eens en voor altijd van de Galliërs af te zijn. Hij bouwt een nieuw Rome om het dorp van Asterix en Obelix heen, genaamd ‘De Romeinse Lusthof’. Asterix en Obelix proberen daar een stokje voor te steken. Zal het de helden lukken de Romeinen te verslaan? 

Oordeel

Het verhaal is flitsend: er wordt snel gesproken en de beelden wisselen elkaar soms snel af. Naast dat er ook snel wordt gesproken hebben sommige personages een Vlaams of Surinaams accent. Ook komen moeilijke woorden voor in het taalgebruik, zoals ‘ciao’, ‘formidabel’ of ‘amusant’. Het verhaal blijft wel overzichtelijk doordat alles zich afspeelt in hetzelfde gebied. Met de locaties wordt alleen afgewisseld tussen de woningen van de Galliërs, de markt, de Romeinse Lusthof en het bos ertussenin. Bovendien is deze film erg grappig. Dit komt door de komische figuren (zoals de oenige Obelix), geinige situaties, verschil in accenten en geluidseffecten.

Leeftijdsadvies

Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij zullen de grote lijnen van het verhaal kunnen begrijpen en sommige humor inzien. De details in beeld, de veel en snelle tekst en sommige grappen zullen kinderen vanaf 10 jaar beter volgen. Bovendien is enige basiskennis handig om het verhaal te begrijpen, namelijk over wie de Galliërs en Romeinen zijn en waar Bretagne ligt.


Bekijk de trailer

Thema’s