« Terug naar het aanbod

Archeon

Erop-uit-tip

Vanaf 4 jaar

Locatie: Alphen aan den Rijn • Zuid-Holland

Omschrijving

In Museumpark Archeon beleef je de levende geschiedenis van Nederland. Vanaf de prehistorie rond 8800 voor Chr., de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen tot 1350 na Chr. Alle 45 boerderijen, huizen en hutten hebben ooit in Nederland gestaan en worden bewoond door Archeotolken. Zij vertellen je graag over het leven in die tijd. Door mee te doen met verschillende activiteiten kun je het dagelijks leven ervaren. Koop je (voor een klein bedrag) een activiteitenpas dan kunnen kinderen souvenirs maken die zij mee naar huis mogen nemen. Verder zijn alle activiteiten inbegrepen bij de entree van Archeon. 

 
Oordeel

Lopen door Archeon is alsof je een levende tijdlijn bewandeld. Je loopt van tijdperk naar tijdperk en ziet zo de wereld en het leven in vroege tijden voor je ogen veranderen. Het voelt niet als een museumbezoek, maar bijna als een bezoek aan een pretpark. Er valt zoveel te doen! Je valt van de ene verbazing in de andere. Zeker als je een gladiatorengevecht kunt bijwonen bij de Romeinen. 

 
Leeftijdsadvies

Het park is voor jong en oud. Kinderen vanaf 4 jaar zullen zich zeker al vermaken in de speeltuin en het doolhof. De activiteiten zullen kinderen vanaf een jaar of 6 en ouder aanspreken. Bij het gladiatorengevecht valt er genoeg te lachen, maar het schijngevecht is spannend en niet geschikt voor de allerkleinsten.


Kijk vast even op de site