« Terug naar het aanbod

Alles wat cool is aan dino’s

Boek

8 t/m 10 jaar

Auteur: Mike Lowery

Uitgever: De Fontein
ISBN nummer: 9789026151026
Aantal pagina's: 123
Jaar van uitgave: 2020

Beschrijving

In Alles wat cool is aan dino’s lees je wat je altijd al wilde weten over je favoriete uitgestorven reptiel. Het kleurrijke boek staat vol overzichtjes en feiten over dino’s (en andere prehistorische dieren!) en leest als een stripboek door de cartoonachtige illustraties. Het is opgedeeld in 8 delen.  

Hadden dinosaurussen veren? Wat aten dinosaurussen? Waar zijn ze eigenlijk gebleven? En hoe weten we zoveel over ze? Het boek geeft in korte hoofdstukken antwoord op alle vragen die je maar kunt bedenken, aangevuld met feitjes, foute dinograppen en een tijdlijn. Ook is er een hoofdstuk met handige tekentips om zelf een dinosaurus op papier te zetten. 

Oordeel

Wat een heerlijk boek met informatie vol humor! De illustraties en het grappige commentaar vol humor zorgen voor een boek waarin je je ogen uitkijkt. De opmaak is vrolijk en chaotisch waardoor er op elke pagina iets te lezen, zien én ontdekken valt. Het voelt als een professioneel samengesteld plakboek met allerlei informatie over dino’s. Mike Lowery neemt zo ook kinderen die niet van lezen houden mee in de wereld van de dino’s. Sterker nog: hij daagt je als lezer uit om meer te doen, zoals dino’s tekenen, en geeft je voldoende input om op een feestje moppen te tappen over je favoriete prehistorische dier.

Zonder enige twijfel kunnen we zeggen dat dit een fantastisch, hilarisch en geweldig mooi gemaakt boek is. Het plezier van de maker (Mike Lowery) spat er vanaf. Een heerlijk boek om (samen) in te bladeren en te lezen. Leuk om te weten: een volgend deel van deze serie gaat over haaien!

Let op: sommige kinderen zullen door de vele illustraties en lettertypes het boek als te druk ervaren en het daardoor niet zo makkelijk vinden om te lezen. Kijk goed wat jouw kind aanspreekt. 

Leeftijdsadvies

Het boek is het meest geschikt voor kinderen van 8-10 jaar. Jongere kinderen die net begonnen zijn met lezen zullen ook geïnteresseerd zijn, maar kunnen wat meer moeite hebben met de opmaak van de tekst. 


Thema’s

Algemene trefwoorden

DinosaurussenHumor