« Terug naar het aanbod

Aan welk dier op de boerderij denk ik?

Kartonboek

1.5 t/m 4 jaar

Auteur: Adam en Charlotte Guillain (vertaald door Naomi Tieman)

Uitgever: Gottmer
ISBN nummer: 9789025774325
Aantal pagina's: 8
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Lucia Gaggioti

Omschrijving

Ken je het het raadspelletje ‘welk dier of welke persoon heb ik in mijn hoofd’ nog van vroeger? Met dit kartonboekje over zeedieren op rijm spelen de jongste peuters dit spelletje eindeloos en krijgen ze het extra goed onder de knie. In dezelfde serie verscheen ook het boekje Aan welk dier in de zee denk ik?

Oordeel

De boekjes uit de serie Aan welk dier denk ik? van Gottmer hebben een wat ouderwetse, nostalgische uitstraling door de illustraties. Het zijn vierkante kartonnen boekjes met tekst op rijm. De vraag ‘Aan welk dier .. denk ik’ wordt telkens opnieuw herhaald. De kinderen in het boekje stellen de vraag en geven aanwijzingen voor het antwoord. Kinderen worden dus uitgedaagd te raden welk dier wordt bedoeld. Klopt het? Bekijk het antwoord door aan het schuifje te trekken. Welk dier zien ze daar? Kijk nou! Kortom, het zijn echt boekjes voor ouder en kind om samen te raden welk dier bedoeld wordt.

Leeftijdsadvies

De boekjes zijn gemaakt van dik karton en kunnen tegen een stootje. Daardoor zijn de boekjes ideaal voor jonge nieuwsgierige kinderen vanaf ca. 1 ,5 jaar die er letterlijk en figuurlijk de tanden in zetten. Welke peuter houdt er nou niet van dieren én raadspelletjes? Voorlezen dus!


Thema’s