« Terug naar het aanbod

3, 2, 1, GO!

Boek

7 t/m 9 jaar

Auteur: André Kuipers

Uitgever: Uitgeverij Witte Leeuw
ISBN nummer: 9789492901781
Aantal pagina's: 57
Jaar van uitgave: 2021
Illustrator: Paco Vink

Omschrijving

André krijgt een speciale brief. Hij mag naar de astronautenschool van de Kids Space Agency. Daar kun je leren hoe je astronaut wordt. Hij is niet de enige. Er zijn nog drie kinderen die de opleiding volgen. Alle vier maken ze kans om op een echte reis naar de ruimte te gaan. Er is slechts plek voor twee kinderen. Lukt het André om zijn astronautendiploma te halen en naar de ruimte te gaan? Gelukkig worden ze ondersteund door André Kuipers die de hen van informatie voorziet.

Oordeel

In elke klas zit wel een kind dat ervan droomt om naar de ruimte te gaan. Een kind dat elke avond naar de sterren staart en droomt om het heelal te ontdekken. Net als André uit het boek … en André Kuipers, de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog. Het boek 3,2,1, GO! gaat over kinderen die dromen van de ruimte. Het verhaal zal jonge astronauten in de dop dan ook zeker aanspreken. Hoe gaaf als je zo’n brief krijgt en als kind naar de astronautenschool mag komen! Het is fictie en leest als een lekker avontuur. Hoewel het de vraag is wie er mee mag naar de ruimte, wordt het nooit écht spannend. Maar dat is niet erg. Leuker is dat de kinderen tijdens de opleiding contact hebben met de echte André Kuipers. Hij voorziet de kinderen in het boek (en de lezers) van grappige weetjes en praktische informatie. Leuke vondst. Het maakt het eenvoudige verhaal (nog) iets aantrekkelijker.

Lees meer over het boek op www.kinderboeken.nl

Leeftijdsadvies

Het verhaal is toegankelijk geschreven, maar bevat af en toe best moeilijke woorden voor beginnende lezers. We vinden het verhaal daarom vooral geschikt voor kinderen van circa 7 – 9 jaar oud.


Kijk hoe auteur André Kuipers als kind al gek was op de ruimte!

Thema’s