« Terug naar het aanbod

13 in de oorlog

TV-programma

9 t/m 12 jaar

Auteur: Zapp

Kijkwijzer: 9

Duur: Ca. 25 minuten

Omschrijving

13 In de oorlog is een documentaireserie waarin de kijker door Lisa Wade wordt meegenomen naar de tweede wereldoorlog. De serie bestaat uit 13 afleveringen, die het verloop van de tweede wereldoorlog laten zien. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de bezetting, de NSB, maar ook Nederlands-Indië. Beelden uit de oorlog worden afgewisseld met een nagespeeld verhaal van een gezin uit die tijd.

Oordeel

Een vertelstem vertelt het verhaal samen met presentatrice Lisa Wade. Hierna volgen beelden die de gebeurtenissen weergeven. Deze beelden komen in een snel tempo voorbij. Het taalgebruik is uitdagend. Moeilijke woorden worden in de beeldfragmenten verhelderd, ze worden meestal niet uitgelegd.

Leeftijdsadvies

Doordat de karakters in de serie realistisch zijn weergeven sluit de serie aan bij kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd hebben ze daar erg veel behoefte aan. De onderwerpen die behandeld worden zijn erg leerzaam, vanaf deze leeftijd vinden ze geschiedenis interessant. Ook komen er veel actiescènes in de serie voor (kanon- en geweerschoten), die kinderen van deze leeftijd en hoger zullen aanspreken.


Bekijk de afleveringen op SchoolTV